Comeback: welkom terug bij 'de Hel'

Eindelijk! De Hel van Voerendaal is terug en wordt dit jaar verreden op zondag 7 augustus. De ‘Hel’ is niet zomaar een rondje om de kerk, maar een wedstrijd op een groot en selectief parcours.

Met ingang van 2019 geven de beste U23 Beloften-renners uit Nederland en België elkaar partij in een nieuw regelmatigheidscriterium dat de naam U23 Road Series draagt. De ‘Hel’ is niet alleen één van die tien koersen, maar is waarschijnlijk ook de zwaarste uit het rijtje.

Start in Schin op Geul
De wedstrijd gaat om 13.00 uur bij Topparken Résidence Valkenburg in Schin op Geul van start. Het uitgestippelde parcours heeft een lengte  van ruim 15,8 kilometer en moet 10 keer worden afgelegd alvorens in finishplaats Klimmen de uitslag kan worden opgemaakt. Helaas ontbreken dit jaar vanwege wegwerkzaamheden bekende scherprechters als Bergseweg en Fromberg maar de opeenvolging van heuvels maakt ook dit jaar de wedstrijd tot een echte ‘Hel’. Iedere ronde moeten de mannen namelijk zes hellingen, waaronder Koulenbergseweg, Kerkveldweg en Midweg (Veurderberg) beklimmen. Omstreeks 17.00 uur wordt de eerste renner aan de finish op de Kerkveldweg te Klimmen verwacht.

 

Erelijst
Het zal voor de mannen die er van dromen om profwielrenner te worden geen makkelijk dagje worden, de erelijst onderstreept een en ander. Menige beroepsrenner van naam heeft als aanstormend talent wel eens slag geleverd op de wegen in en rond Voerendaal. In de meeste gevallen kon één van de genoemden ook met de bloementuil zwaaien. Waarschijnlijk zullen we ook de winnaar van de aankomende editie ooit in het profpeloton zien koersen.

Check hier de website van de organisatie.

 

Beeld: Organisatie Hel van Voerendaal

 


«   »