AUDIO: borrelcast over wijn & wielen

In het bijzijn van een selecte groep vrienden van ons wielerplatform spraken wielerjournalist Raymond Kerckhoffs, Milan van Wersch van Limburg Cycling en oud-Tourrenner Rob Ruijgh in het gloednieuwe Dormio Wijnhotel Valkenburg over koersen in het zuiden.

 

Over Dormio Wijnhotel Valkenburg
Gasten werden in Restaurant Bruis culinair in de watten gelegd met een proeverij van 5 Limburgse wijnen, begeleid door bijpassende kleine gerechten. Ondertussen spraken de heren onder meer over Limburg Cycling Classics, de uitdaging om lokale koersen te rijden, een nieuwe generatie wielerjeugd, overwinteren in het peloton en werden anekdotes uit de koers gedeeld.

Wijnrestaurant, -bar en showroom
In het wijnrestaurant ‘Restaurant Bruis’ wordt een selectie van maar liefst 170 verschillende wijnsoorten geschonken van de samenwerkende wijnproducenten. Er zijn altijd wijnkenners aanwezig om je te begeleiden bij het selecteren van de juiste wijn-spijscombinatie. De keuken is Italiaans – Limburgs georiënteerd met wereldse invloeden. De koks laten je graag verrassen met smakelijke gerechten of heerlijke bites zoals mooie oesters of een uitgebreide charcuterie. De wijnen in de wijnshowroom kun je kopen om mee te nemen, maar ook om in het wijnrestaurant of de wijnbar te nuttigen tegen een toeslag van kurkgeld.

Bijzonder wijninterieur
Alle 44 unieke hotelkamers in Dormio Wijnhotel Valkenburg zijn volledig ingericht in het wijnthema en verbonden aan één van de wijnproducenten. De kamers hebben passende accessoires en wanddecoratie die gekozen zijn door de betreffende wijnproducent. Denk hierbij aan foto’s van hun eigen wijngaard of een glas wijn dat wordt ingeschonken. Sommige balkons zijn zelfs voorzien van een kleine wijngaard. Een bijzondere overnachting in een uniek hotel die je niet snel zult vergeten!

Lees meer op wijnhotelvalkenburg.nl

Tekst en beeld: Dormio Wijnhotel Valkenburg