VéloLimburg

Over kilometers & kuitenbijters

Op zoek naar parel van een wielerzaak

Ze zijn schaars geworden: fysieke winkels waar je wél aandacht krijgt om een keuze te maken in betaalbare wieler- of andere sportkleding. Aan de rand van hartje Valkenburg aan de Geul ligt zo’n parel: Benefitt van Karin Damoiseaux en Rick Vronen.

Lees meer »

Fiets door met goud bekroond landschap

De eerste internationale award voor ‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen is binnen. De unieke fietsbeleving valt in de prijzen op de International Design Awards in Los Angeles, één van de meest prestigieuze designwedstrijden in Amerika.

Lees meer »

Sweikhuizen: bergdorp in de schaduw van Vijlen

Waar Vijlen zich duidelijk manifesteert als bergdorp, doet een ander binnenlands bergdorpje dat minder. Het geografisch hoger gelegen Sweikhuizen, nabij Sittard-Geleen, kan zich met recht eveneens een bergdorpje noemen. Omzoomd door enerzijds het Danikerbosch, en anderzijds het Stammenderbosch, ligt dit lintvormige dorp pal op de hellingen van het zogenaamde plateau van Doenrade, in deze ook wel de Sweikhuizerberg genoemd.

Lees meer »

Heb jij al een MTB Card?

MOZL gaat weer van start met de verkoop van de 2022 MTB Card. Zo steun je het werk en onderhoud aan 23 uitgestippelde routes in Zuid-Limburg. (foto: George Deswijzen)

Lees meer »

Op papier

Via audio

Web & socials