Fiets door met goud bekroond landschap

De eerste internationale award voor ‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen is binnen. De unieke fietsbeleving valt in de prijzen op de International Design Awards in Los Angeles, één van de meest prestigieuze designwedstrijden in Amerika.

“Fantastisch om met dit nieuws het jaar te starten. Deze award is opnieuw een mooie erkenning voor Limburg”, aldus Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. “Het herbevestigt dat we onze groene provincie niet alleen in Vlaanderen, maar ook daarbuiten op de kaart blijven zetten als fietsbestemming bij uitstek.”

Dwars door de heide
‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen is een belevingsroute van vier kilometer waarbij je dwars door het heidelandschap in het hart van het Nationaal Park fietst. De iconische fietsbrug van 300 meter fungeert als baken in het landschap voor een optimale heidebeleving. Sinds de opening in juli genoten al bijna 175.000 fietsers van deze unieke beleving in Limburg.

Binnen de categorie ‘Architecture - Arches, bridges, viaducts and gateway’ krijgt ‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen goud van een toonaangevende jury, bestaande uit internationale experts. Hiermee wint de fietsbeleving het onder andere van projecten uit China (‘Huanggang Port New Development’) en Toronto (‘Beanfield Centre Elevated Walkway’).

(foto: Visit Limburg)

Prestigieuze award
De International Design Awards (IDA) worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt om legendarische ontwerpvisionairs en opkomend ontwerptalent uit diverse disciplines te erkennen voor hun iconische ontwerpen wereldwijd. Deze prestigieuze awards groeiden de voorbije jaren uit tot een van de meest toonaangevende designwedstrijden in Amerika.

Andere fietsbelevingen achterna
Ook de fietsbelevingen ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk en ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland werden reeds gelauwerd op de International Design Awards in Los Angeles. ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk pakte in 2017 de eerste plaats in de categorie ‘Architecture – Landscape’. Twee jaar later won ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland eveneens goud in de categorie ‘Architecture - Arches, bridges, viaducts and gateways’.

Lees en beleef meer op www.visitlimburg.be/nl/fietsen 


«   »