Verdubbeling opbrengst Limburgs wielertenue

Ook in 2021 heeft Limburg Cycling het Limburgs wielertenue verkocht. Het doel hiervan was om geld op te halen voor het jeugdwielrennen in Limburg. Tijdens het Limburgs Wielergala werd bekend gemaakt dat de opbrengst deze keer €10.500,- was. Maar daar bleef het niet bij, want wielersponsor Jos van de Mortel maakte tegelijkertijd bekend deze opbrengst te verdubbelen. In totaal levert dit dus een bedrag van €21.000,- op (foto: Fab Photography).

 

Opbrengst voor Limburgse jeugdwedstrijden
Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling, maakte tijdens het Wielergala het goede doel bekend. "Er is deze keer voor gekozen om de organisatoren van Limburgse jeugdwedstrijden een steun in de rug te geven. Door de coronapandemie is het er voor organisatoren niet makkelijker op geworden om de begroting rond te krijgen. Met deze financiële steun hopen we de opstart van jeugdwedstrijden in 2022 een stuk eenvoudiger te maken voor zowel bestaande als nieuwe organisatoren".

Foto: Milan van Wersch, manager Limburg Cycling (links) en Jos van de Mortel, eigenaar van Metroprop met de twee cheques die samen goed zijn voor €21.000,- voor de jeugdwedstrijden in Limburg

 

Verdubbeling
Vastgoedondernemer Jos van de Mortel is geen onbekende in de wielerwereld. Als wielerliefhebber én wielersponsor ondersteunt hij tal van Nederlandse en Limburgse initiatieven. Zo is hij met zijn hotel onder andere naam- en hoofdsponsor van Parkhotel Valkenburg Cycling Team én hoofdsponsor van de Limburg Cycling Selectie met zijn bedrijf Metroprop. "Ik steun graag talentontwikkeling, zeker ook in Limburg. Het idee van de cheque en het bijbehorende doel sprak mij dermate aan, dat ik heb besloten om de opbrengst te verdubbelen. Uiteindelijk steunen we daarmee de jeugdrenners, de organisatoren én de Limburgse verenigingen", aldus van de Mortel.


Nieuwe verkoop in 2022
Inmiddels zijn er vele honderden tenues verkocht en zal de verkoop ook in 2022 voor een beperkte periode plaatsvinden. Geïnteresseerden die er op tijd bij willen zijn om het tenue te bestellen kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief van Limburg Cycling op www.limburgcycling.com. Ze worden dan automatisch via de nieuwsbrief geïnformeerd zodra de verkoop van start gaat.


«   »