Mountainbiken in een winter wonder Lanaken

We kennen het allemaal, de winterblues kruipt stilletjes aan onze woonkamers binnen. De buitenactiviteiten verdwijnen samen met onze zomerkleren terug in de kast. Toch ontdek je juist, tijdens zo’n rasechte winterdag, de allermooiste natuurtaferelen. De tip van het jaar tegen deze typische winterblues: kruip op de fiets en ontdek de natuur op zijn best!

Een goede uitvalbasis hiervoor is Lanaken.

Dat  het een brede waaier aan fietsmogelijkheden heeft valt niet te ontkennen. Tijdens verschillende fietsroutes ontdek je wondermooie verborgen landschappen. Door de centrale ligging van Lanaken vormt dit het ideale vertrekpunt voor niet alleen recreatieve fietsen, maar ook voor mountainbikers. Domein Pietersheim is het startpunt voor maar liefst 2 verschillende mountainbikeroutes en één marathonroute (80 km) doorheen het Nationaal Park Hoge Kempen. Onderweg ontdek je een schouwspel aan wonderlijke natuur, haal je een frisse neus en geniet je van de natuurlijke rust.

De Limburg Fietsvierdaagse
Wist je dat op 8,9,10 en 11 september 2022 de Limburg Fietsvierdaagse terug fysiek kan doorgaan? Jawel! Na twee jaar een virtueel evenement, mogen we alle grote en kleine fietsfanaten terug verwelkomen. Bovendien zijn we ook nog eens de gastheer voor de enige echte Belgian Cycling Happening. 

 

Meer informatie? Check: https://www.limburgfietsvierdaagse.be/ 


«   »