Gele mannen vereeuwigd in wielerstad

Bij de aftrap van vintage-wielerevent Eroica in Valkenburg werd een nieuwe muurtekening onthuld in de beroemde wielergalerij in de Gemeentegrot van Valkenburg.

Kunstenaar Antoine Aarts maakte ter ere van het vijf jarige jubileum van Eroica een houtskooltekening van de drie geletruidragers, Joop Zoetemelk, Jan Janssen en Bernard Hinault. De drie heren waren aanwezig bij de presentatie en tevens aftrap van het vermaarde event.

De tekening is door de gemeente Valkenburg aan de Geul aan de organisatie geschonken. “De mensen achter Eroica Limburg weten als geen ander Valkenburg internationaal op de kaart te zetten als de ‘wereldwielerstad’. Het event is een prachtige aanvulling op een lange traditie van wielerevenementen waarmee wij jaarlijks vele tienduizenden bezoekers naar onze regio trekken. Dat we dit kunnen vieren met deze wielerhelden, daar zijn wij als gemeente best een beetje trots op”, jubelt John Wauben namens de gemeente.

Op de foto poseren de oud-Tourwinnaars met het Limburg-tenue van Limburg Cycling, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het provinciale wielrennen. Reserveren van zo'n kek tenue kan via de webshop van Bioracer.

 

Beeld: Limburg Cycling.


«   »