Nieuw: Dormio Wijnhotel in wielerstad Valkenburg

Ben je naast een groot liefhebber van fietsen, ook liefhebber van kwaliteitswijnen? Dan ben je bij het splinternieuwe Dormio Wijnhotel Valkenburg aan het juiste adres. Op 9 september zijn de deuren officieel geopend van dit luxe hotel dat volledig gewijd is aan de wereld van wijn. Je kunt hier niet alleen overnachten, maar ook heerlijk dineren in het bruisende wijnrestaurant of een bezoekje brengen aan de wijnwinkel. Dormio Wijnhotel Valkenburg is de nieuwste bourgondische, hippe plek in Valkenburg en tevens dé ideale bestemming om je fietstocht te eindigen met een hoogwaardig diner onder het genot van een goed glas wijn.

 

Over Dormio Wijnhotel Valkenburg
Alles bij Dormio Wijnhotel Valkenburg ademt wijn en dit komt dan ook in alle facetten terug. Het karakteristieke hotel werkt samen met verschillende wijnproducenten uit het Limburgse Heuvelland, Frankrijk, Chili, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Italië en Argentinië. Dormio Wijnhotel Valkenburg is gelegen in Valkenburg en gevestigd in het voormalige familiehotel Tummers. Naast 44 moderne hotelkamers, vind je hier een wijnrestaurant, wijnbar, wijnshowroom, wijnmuseum, wijnbibliotheek en een wijnproefkelder waar diverse wijnevenementen en -proeverijen georganiseerd worden.

Wijnrestaurant, -bar en showroom
In het wijnrestaurant ‘Restaurant Bruis’ wordt een selectie van maar liefst 170 verschillende wijnsoorten geschonken van de samenwerkende wijnproducenten. Er zijn altijd wijnkenners aanwezig om je te begeleiden bij het selecteren van de juiste wijn-spijscombinatie. De keuken is Italiaans – Limburgs georiënteerd met wereldse invloeden. De koks laten je graag verrassen met smakelijke gerechten of heerlijke bites zoals mooie oesters of een uitgebreide charcuterie. De wijnen in de wijnshowroom kun je kopen om mee te nemen, maar ook om in het wijnrestaurant of de wijnbar te nuttigen tegen een toeslag van kurkgeld.

Bijzonder wijninterieur
Alle 44 unieke hotelkamers in Dormio Wijnhotel Valkenburg zijn volledig ingericht in het wijnthema en verbonden aan één van de wijnproducenten. De kamers hebben passende accessoires en wanddecoratie die gekozen zijn door de betreffende wijnproducent. Denk hierbij aan foto’s van hun eigen wijngaard of een glas wijn dat wordt ingeschonken. Sommige balkons zijn zelfs voorzien van een kleine wijngaard. Een bijzondere overnachting in een uniek hotel die je niet snel zult vergeten!

Lees meer op wijnhotelvalkenburg.nl

Tekst en beeld: Dormio Wijnhotel Valkenburg


«